Leren met een iPad

Leren met een iPad en ICT-vaardigheid

Primenius vindt dat de kinderen van nu zich moeten voorbereiden op de toekomst. Hier hoort ook bij dat ze vaardig zijn met computers en iPads. Iedere school van Primenius heeft per groep voldoende computers en iPads om kinderen vaardigheden op het gebied van ICT aan te leren en oefenstof op de computer te kunnen laten maken.

Voor kinderen vanaf groep 3  vragen we ouders om zelf een iPad voor hun kind aan te schaffen. Dit is nadrukkelijk een vraag en geen verplichting. Ook zonder eigen iPad kan een kind op een van de scholen van Primenius succesvol aan het onderwijs deelnemen.

Primenius heeft een aantrekkelijke financiële regeling voor de aanschaf van een iPad door ouders. Deze regeling is terug te vinden op de website van Primenius. Ouders kunnen kiezen voor betaling ineens of voor betaling in 4 jaarlijkse termijnen van € 85,-- per jaar.

In de kleutergroepen worden de iPads gebruikt voor oefeningen met de auditieve en visuele waarneming en wordt er gewerkt met educatieve app’s. In de groepen 3 tot en met 8 worden de iPads op diverse manieren ingezet. Het is een bron van externe informatie en hier worden ook werkstukken op gemaakt. Tevens wordt de iPad in gezet als ondersteuning bij de methode. Daarnaast wordt er in de groep gewerkt met educatieve app’s op de iPads.

 

Een iPad bestellen in de 'Educatie store'

U kunt een iPad aanschaffen met korting, 3 jaar garantie en een beschermhoes (alleen in de kleur zwart). Deze bundel kost €340,-- en bestaat uit de nieuwste iPad met 32GB en Wifi. Mocht u een ander model kiezen, dan is de bundelprijs hoger.

U bestelt in de Educatie Store webshop en rekent direct af met iDeal. De iPad en beschermhoes worden bij u thuis afgeleverd.

De prijs zal in juni 2019 flink dalen. Houd hier rekening mee. Stel een bestelling eventueel uit als u van deze lagere prijs wilt profiteren.

De iPad kunt u bestellen via de Educatie Store. Klik hier om naar de webshop te gaan.

Gebruik maken van een betalingsregeling

In de volgende gevallen kunt u gebruik maken van een betalingsregeling:

 1. U wilt gebruik maken van de participatieregeling/participatiewebshop
 2. U wilt in termijnen betalen per automatische incasso
 3. U heeft 3 of meer kinderen op school (vanaf de 3e iPad is de prijs €100,-)

Let op!

Voor optie 1 en 2 geldt een standaard bundel, nieuwste iPad 32GB Wifi black met zwarte hoes.

Optie 3 is ook de standaard bundel, nieuwste iPad 32GB Wifi black met zwarte hoes. U kunt echter ook kiezen voor een ander model (238GB). De prijs hiervan is hoger. Het verschil in prijs betaalt u zelf.

 

U dient aan de schooldirecteur aan te geven dat u gebruik wilt maken van een regeling.

Er zijn de volgende regelingen:

 1. Betaling door middel van de participatieregeling/participatiewebshop
  De schooldirecteur laat u de huurkoopovereenkomst invullen.
  U dient vervolgens de iPad zelf te bestellen via de Educatie store. De iPad en beschermhoes worden bij u thuis afgeleverd.
  De factuur ontvangt u eenmalig via e-mail. U dient te betalen door de bedragen zelf over te maken, of te betalen uit de participatie-regeling/participatiewebshop. U mag betalen in 4 termijnen van €85,-, maar alle termijnen moeten wel betaald zijn aan het einde van groep 8. Hier dient u zelf voor te zorgen.
 2. Betaling in (maximaal) 4 termijnen per automatische incasso
  De schooldirecteur laat u de huurkoopovereenkomst invullen.
  U dient vervolgens de iPad zelf te bestellen via de Educatie store. De iPad en beschermhoes worden bij u thuis afgeleverd.
  De verschuldigde bedragen worden van uw rekening geïncasseerd. U betaalt of ineens of in 2, 3 of 4 termijnen. Het aantal termijnen is afhankelijk van de groep waarin uw kind zit.
 3. U heeft 3 of meer kinderen op school
  U vraagt aan de schooldirecteur een kortingscode. Voor de eerste 2 iPads betaalt u de normale prijs van €340,- per stuk, vanaf de 3e iPad is de prijs €100,- per stuk. U kunt de iPads bestellen in de Educatiestore. U dient bij het bestellen de kortingscode te gebruiken en het bedrag direct af te rekenen mbv iDeal.

Betaaldata / incassodata

De incassodata/facturatiedata zijn 3 oktober, 3 januari, 3 april of 3 juli. De volgende termijn wordt steeds een jaar later geïncasseerd. De eerste betaaldatum is aan het begin van het kwartaal, volgend op de levering van de iPad. Als de iPad in de laatste 2 weken van een kwartaal is geleverd dan schuift de eerste incasso een kwartaal op.

In hoeveel termijnen kan ik betalen?

U betaalt of ineens of in 2, 3 of 4 termijnen. Het aantal termijnen is afhankelijk van de groep waarin uw kind zit:

 • Zit uw kind in groep 8, dan kunt u alleen in 1 termijn van €340,- betalen.

 • Zit uw kind in groep 7, dan kunt u in 1 of 2 (jaarlijkse) termijnen van €170,- betalen

 • Zit uw kind in groep 6, dan kunt u in 1, 2 of 3 (jaarlijkse) termijnen van €113,33 betalen

 • Zit uw kind in groep 5 of lager, dan kunt u in 1, 2, 3 of 4 (jaarlijkse) termijnen van €85,- betalen

 • Wilt u echter door middel van de participatiewebshop/regeling betalen? Informeer dan bij de school naar de mogelijkheden die voor u zijn imgericht in de participatiewebshop door de school.

  U vindt bovenstaande keuzes terug in de huurkoopovereenkomst en in het bestelformulier in de Educatiestore.

  Een iPad in gebruik nemen

  Om een iPad op school te kunnen gebruiken moet u de iPad aanmelden bij het beheersysteem van de school. Dat doet u door één van de onderstaande handleidingen te volgen:

 • Als u een iPad heeft aangeschaft via de school / Educatie Store dan volgt u deze handleiding: Handleiding installeren iPad Educatiestore

 • Als u de iPad ergens anders heeft aangeschaft dan volgt u deze handleiding: Handleiding installeren elders aangeschafte iPad.

  Ik heb een probleem of een vraag

  U dient uw iPadprobleem te melden in ons Helpdesk systeem. De link vindt u onderaan. Leest u eerst onderstaande informatie goed door.

  Eigen risico

  Bij schade wordt een eigen risico van €100,- in rekening gebracht.

  Volg onderstaande instructies nauwkeurig op:

 1. De iPad dient altijd voorzien te zijn van de beschermhoes;
  iPad's zonder de bijgeleverde beschermhoes worden niet in behandeling genomen. Schade aan hoes, lader of laadkabel vallen niet onder de garantie
 2. Zorg zelf voor een back-up van alles wat u wilt bewaren. Het kan zijn dat u de iPad na een reparatie leeg terugkrijgt of dat de iPad wordt vervangen. Als uw iPad eenmaal is ingeleverd voor reparatie kan er geen back-up meer worden gemaakt.
 3. De iPad moet verwijderd worden uit de iCloud, dat gaat als volgt:
  - Ga naar www.icloud.com
  - Log in met het Apple ID
  - Klik op 'zoek iPhone'
  - Klik op 'alle apparaten' en selecteer de iPad die voor reparatie is ingediend
  - Klik op 'wis iPad' en voer het Apple ID-wachtwoord in. Voer geen telefoonnummer of bericht in, aangezien het apparaat niet verloren is.
  - Klik op 'verwijder uit account' als het apparaat is gewist
  Hier kunt een filmpje bekijken waarin de bovenstaande stappen worden uitgevoerd
 4. Ga naar naar helpdesk.primenius.nl en meld uw probleem of vraag
  Heeft u een probleem of een vraag? Klik dan hier om naar de Helpdesk te gaan.

Zodra u een melding heeft gemaakt ontvangt u een bevestigingsmail en wordt uw melding in behandeling genomen door ons supportteam.

Meer informatie

In de volgende documenten vindt u meer informatie:

 

 

 

 

Snel contact?

Klik hier voor meer informatie