Primenius start petitie 'Meer geld naar het primair onderwijs'

Oude Pekela – 2 februari 2018

 

Op 14 februari start de estafettestaking in het primair onderwijs. Voor de estafettestakingen heeft PO-front (bestaande uit de Algemene Onderwijsbond (AOb), CNV Onderwijs, FNV Overheid, PO in actie, FvOv, AVS en de PO-Raad) Nederland in drie stakingsgebieden verdeeld. De eerste stakingsdag, 14 februari, vindt plaats in de provincies Friesland, Groningen en Drenthe. Alle scholen die horen bij de stichting Primenius bevinden zich in Groningen of Drenthe. Het bestuur van de stichting Primenius heeft aan alle ouders van de kinderen op de scholen van Primenius, evenals alle medewerkers, laten weten achter de actie te staan. Echter, het bestuur kan zich ook voorstellen dat ouders minder begripvol tegenover weer een stakingsactie staan en heeft daarom om hun steun gevraagd. Primenius wil samen met ouders een statement richting politiek Den Haag maken en heeft online een petitie geplaatst.  

 

Met de petitie wil Primenius laten weten dat er NU geïnvesteerd moet worden in het primair onderwijs als we kinderen goed onderwijs willen blijven bieden. Een te hoge werkdruk gecombineerd met een oneerlijk salaris zorgt voor hoog ziekteverzuim, veel uitval van leerkrachten en een onaantrekkelijk perspectief voor studenten. Een fiks lerarentekort dient zich aan en zal voor flinke problemen gaan zorgen als er nu niets gebeurd.

Als ook ouders laten weten het belangrijk te vinden dat hun kind het beste onderwijs moet krijgen dat aansluit bij hun talent en behoefte, wordt de druk op de politiek groter. Het gaat om de toekomst van kinderen, om de kwaliteit van hun leven op school en de vorming van een hecht fundament voor hun latere sociale en maatschappelijke leven.

 

De petitie van Primenius is te vinden op https://investeerinprimaironderwijs.petities.nl.

Snel contact?

Klik hier voor meer informatie